Είναι νόμιμες οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική μασκοφορία στα Σχολεία;

Όχι, λέει ο δικηγόρος ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης καταγγέλλοντας παράβαση του άρθρου 242 του Ποινικού Κώδικα περί ψευδούς βεβαιώσεως σχετικά με τις ΚΥΑ που, στηριζόμενες σε εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επιβάλλουν ως υποχρεωτική την χρήση μάσκας στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας λήφθηκε από το υπουργείο Υγείας με καθυστέρηση και ύστερα από εισαγγελική εντολή. Η εισήγηση γράφει ότι στηρίζεται στην ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Η ανακοίνωση αυτή

  • είναι του Προέδρου της Παιδιατρικής Εταιρείας
  • έχει ημερομηνία μεταγενέστερη από την εισήγηση που την επικαλείται
  • δεν στηρίζεται σε καμιά επιστημονική τεκμηρίωση για την ασφάλεια και την προφύλαξη από τους ιούς που προσφέρει η χρήση της μάσκας

Είναι αυτός ο ορισμός της ψευδούς βεβαίωσης; αναρωτιέται ο Νίκος Αντωνιάδης. Αν θυμηθούμε και την δήλωση «ειδικών» για τον «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» της μάσκας, φαίνεται ότι ελάχιστη ή μηδενική σχέση έχει η χρήση της μάσκας με την προστασία της υγείας.

Περισσότερα εδώ

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.