Διαμαρτυρήθηκαν οι Νίμιτς-Μογκερίνι-Βούτσης στο Bibigon TV για την ελληνικότητα της «Μακεδονίας»;

Η Ρωσίδα δασκάλα διδάσκει σε τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά όχι μόνον την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και το πώς η σύγχρονη Ελλάδα κατέληξε να ονομάζεται «Γραικία». Είναι βέβαιο ότι δεν φοίτησε στα ίδια σχολεία με τον Νίμιτς, την Μογκερίνι, την Μέρκελ, τον Τραμπ, τον Τσίπρα, τον Βούτση και τον Μητσοτάκη. Αλλά αυτό είναι ένα αστείο. Και στο χειρότερο σχολείο του δυτικού κόσμου ο Αριστοτέλης δεν διδάσκεται ως «Γραικός» ή «Μακεδόνας» στην καταγωγή. Υποτίθεται ότι το ρωμαιοκαθολικό χριστιανικό δόγμα βασίζεται πάνω στον αριστοτελισμό και η γλώσσα του χριστιανισμού είναι τα ελληνικά. Τι είπε στο παιδικό κανάλι η Ρωσίδα; (2010)

Το 356 π.Χ. στην Ελληνική πολιτεία της Μακεδονίας γεννήθηκε ο γιος του Βασιλιά Φίλιππου. Έζησε μόνον 33 χρόνια, αλλά κατόρθωσε να γίνει ο μεγαλύτερος στρατιωτικός ηγέτης στην ιστορία. Διοίκησε μια τεράστια περιοχή, από την Αίγυπτο ως την Ινδία και στην επικράτεια αυτή ο Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό. Η περίοδος που ακολούθησε τον θάνατο του Αλέξανδρου ονομάστηκε «ελληνιστική». Η «Γραικία» είναι ονομασία που δόθηκε από τους Λατινορωμαίους. Οι Γραικοί ονόμαζαν την προγονική γη «Ελλάδα» και τους εαυτούς τους «Έλληνες».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Responses to Διαμαρτυρήθηκαν οι Νίμιτς-Μογκερίνι-Βούτσης στο Bibigon TV για την ελληνικότητα της «Μακεδονίας»;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.