Αναγγελία ομιλίας του καθηγητή Ιωάννη Χασιώτη με θέμα «Η νεοελληνική εθνική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια: οι πηγές και η ερμηνεία τους»

jan 27.cdrΤο Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια συνδιοργανώνουν νέο κύκλο διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους». Ο νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινά τον Ιανουάριο του 2016.
Οι συνδιοργανωτές, εκτιμούν από κοινού, ότι, παρά την πληθωρικότητα της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να προβληθούν ορισμένα κεφάλαια της νεότερης νεοελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερα της περιόδου της Τουρκοκρατίας, με προσεγγίσεις απαλλαγμένες από στερεότυπα, είτε αυτά αφορούν εθνοκεντρικές θεωρήσεις είτε σχετικά πρόσφατες απόπειρες για την a priori αποδόμηση της συνολικής ιστορίας του νέου Ελληνισμού.

          Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
  • η  ενημέρωση και εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τα σύγχρονα πορίσματα της έρευνας για σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας.
  • η ενθάρρυνση των Ελλαδιτών και Κυπρίων φοιτητών να στραφούν στη μελέτη, την έρευνα και την τεκμηρίωση μερικών αγνοημένων ή ελάχιστα προβαλλόμενων κεφαλαίων της νεοελληνικής ιστορίας.
Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, πρώτος ομιλητής του νέου αυτού κύκλου διαλέξεων θα είναι o Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Παν/μίου  Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Χασιώτης, ο οποίος,  θα δώσει διάλεξη με θέμα: Η νεοελληνική εθνική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια: οι πηγές και η ερμηνεία τους.

Περισσότερες πληροφορίες

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.