Έχουμε Πολιτειακή αλλαγή – Γνωρίζαμε από πριν τι σήμαινε Μητσοτάκης Α.Ε. (Ν. Καραχάλιος)

Δεν απαντάει σε τίποτα η κυβέρνηση – Εξαφανίζονται οι φάκελοι στη δικαιοσύνη

Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης για τη χώρα. Ανέλαβε απόλυτος μονάρχης των Ελλήνων. Εφαρμόζει ακραία μετριοκρατία-ημετρεροκρατία έχοντας υφαρπάξει την εξουσία στη Ν.Δ., όταν ένα αόρατο χέρι τράβηξε τις πρίζες των υπολογιστών που καταμετρούσαν τις ψήφους. Κυβερνάει το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά τα λέει ένα στέλεχος που πιστεύει στην «δεξιά του Κων/νου Καραμανλή» και στο βαρύ ιστορικό μέγεθος του Eric Hobsbaum. Μέσα στη ροή του λόγου βλέπει και «ΕΣΣΔ» σήμερα στη θέση της Ρωσίας που απειλεί τη Δύση. Η σύγχυση του Νίκου Καραχάλιου είναι δεδομένη ως προς τις δυνάμεις που ιστορικά δρουν από τον 18ο αιώνα. Είναι η γνωστή σύγχυση της ελληνικής δεξιάς που μέσω ιστορικής άγνοιας πιστεύει ότι ο ριζοσπαστικός της φιλελευθερισμός με τον πυρσό είναι τελείως διαφορετικός από τον ριζοσπαστικό αριστερό κρατισμό με ή χωρίς σφυροδρέπανο. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτό οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- στην πίστη πως η Μάνη δολοφόνησε τον Καποδίστρια ο οποίος είχε ρόλο κυβερνήτη και όχι ρόλο οργανωτή στη δημιουργία του 1821. Γι’ αυτό και τα όσα λέει ο Ν. Καραχάλιος για την πολιτική εκτροπή του απάνθρωπου τύραννου Μητσοτάκη και το θεσμικό χάλι της αριστερής άξεστης Σακελλαροπούλου έχουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και ενδιαφέρον.

Τι είναι τα Patsis & Pitsika Gate; Τι είναι το Pfizer Gate; Τι ήταν το σκάνδαλο Novartis; Τι είναι όλα αυτά που καταγγέλλει ο νεοδημοκράτης Νίκος Καραχάλιος με κορυφαίο τη συγκάλυψη των εγκλημάτων κατά παιδιών; Τι άλλο από Πολιτειακή εξέλιξη που ο ίδιος ονομάζει «Πολιτειακή εκτροπή»; Το βάθος που είχαν τα συρτάρια της διοίκησης και η ταύτισή της με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη κρατάει και εξελίσσεται από το 1824 μ’ ένα διάλειμμα τριών ετών κ. Καραχάλιε. Έχει περιόδους ύφεσης και άμβλυνσης αλλά πάντα προσωρινής.

Δεν ανήκει στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό ο Ι. Καποδίστριας κ. Καραχάλιε, δεν ήταν οι κοτζαμπάσηδες και οι Βαυαροί το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είχε βαθιές ιδεολογικές διαφορές ο Κ. Καραμανλής με τον Α. Παπανδρέου, δεν φύτρωσε μόνος του μέσα στη Ν. Δ. ο μητσοτακισμός, δεν «χάλασαν τα κομπιούτερ» της ΝΔ το 2016 χωρίς τη συναίνεση του καραμανλισμού. Μάλλον, το μέγιστο πρόβλημα στις βαθύτερες διαπιστώσεις είναι η ψευδαίσθηση ότι τρεις στήσανε τη Φιλική Εταιρεία, την οποία χρηματοδότησε κυρίως ο Παναγιώτης Σέκκερης. Κατά τα άλλα, έτσι είναι, όπως τα λέτε.

Σ. Ζυγούρας

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.