Ο φασισμός πάντα κατεδάφιζε τη λογική

Πώς οι υπάνθρωποι και οι φασίστες κατέστρεψαν και τον άνθρωπο και την κοινωνία και την ιατρική

Τα περισσότερα από όσα καταγράφει ο Κωνσταντίνος Θειόπουλος για τις «μάσκες» και τα «διαγνωστικά» τεστ του SARS-CoV2 είναι ήδη γνωστά*. Σε όσους υποστήριξαν ή σιωπηρά προσχώρησαν στο αντιεπιστημονικό κυβερνητικό παραλήρημα, δεν θα επιφέρουν την παραμικρή μεταστροφή. Παραμένει λοιπόν η ιστορική αξία του ντοκιμαντέρ. Όλα όσα έγιναν μεταξύ 2020-22 πρέπει να  καταγραφούν και να παραμείνουν ως το κορυφαίο παράδειγμα ανορθολογισμού του δυτικού πολιτισμού. Οι πολιτικοί υπηρέτες-εκφωνητές υπηρέτησαν τον πιο ακραίο φασισμό της σύγχρονης εποχής, δικαιολογούμενοι ότι υλοποιούσαν επιστημονικές απόψεις τις οποίες οποιοσδήποτε με στοιχειώδη μόρφωση θα απέρριπτε.

Ο διασκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο

Όχι, ο δυτικός πολιτισμός δεν είναι για πέταμα. Απλώς τον υπερασπίστηκαν λίγοι σχετικά άνθρωποι. Αν και φρικτά διωκόμενοι, αυτοί δεν λύγισαν. Επέμειναν ότι 1+1=2 και μόνον «δυο». Επέμειναν να ξεκαθαρίσουν τι είναι βέβαιο, τι είναι ενδεχόμενο και τι είναι ψέμα. Επέμεναν ότι οι ορισμοί των εννοιών (πανδημία, κρούσμα, άρρωστος, …) δεν μπορεί να αλλάζουν χωρίς λογική, χωρίς εξήγηση και όποτε μας συμφέρει. Κυρίως, δεν μπορεί να υιοθετείται το δόγμα «καθένας είναι άρρωστος μέχρι να αποδειχθεί -με πολιτικά μέσα- ότι είναι υγιής». Όλα αυτά δείχνουν την ψευδο-αγάπη των δυτικών πολιτικών προς τον άνθρωπο που δεν είναι τίποτε άλλο από την αγάπη προς το χρήμα και τον συνεπακόλουθο υλισμό. Η «αγάπη» των πολιτικών αυτών δεν είναι παρά η παγερή αδιαφορία τους για τον [συν]άνθρωπο και η ενοχοποίηση-κατατρεγμός όσων απέχουν του παραλογισμού, όσων απέχουν της κατεδάφισης των κατακτήσεων του δυτικού πολιτισμού. Η «αγάπη» των πολιτικών αυτών ταυτίζεται με το μίσος των εντολέων τους προς τους ανθρώπους, αφού με δεκάδες τρόπους αποδεδειγμένα επιδιώκουν το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται.

Μετά από όλα όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί και αφορούν (εκτός της φυλάκισης, των μασκών, των διαγνωστικών) στο βασικό επιδιωκόμενο -το «εμβόλιο»- μένει ένα τελευταίο ερώτημα: τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα που υποδύονται την επιστήμη, δηλαδή την ανθρώπινη λογική, τι ακριβώς είναι; Ποιος τα παράγει και γιατί;

Στέργιος Ζυγούρας

* Ίσως το βασικότερο λάθος του Κ. Θειόπουλου είναι ότι έβαλε τίτλο στο βίντεο «Μάσκες, η άλλη πλευρά», δείχνοντας έτσι πως υπάρχουν δυο ισοδύναμες απόψεις, πώς η «άλλη πλευρά» είναι απλώς «μια πλευρά» που μπορεί κάποιος να την δεχθεί ή όχι. 1+1=να το συζητήσουμε.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο φασισμός πάντα κατεδάφιζε τη λογική

 1. Ο/Η Κωνσταντίνος Θειόπουλος λέει:

  Καλησπέρα σας κύριε Ζυγούρα κι ευχαριστώ για την κοινοποίηση του ντοκιμαντέρ μου στη σελίδα σας. Λέτε πως όλα αυτά που αναφέρω ήταν ήδη γνωστά, αλλά δεν έχω δει κανέναν να βγάζει κάποια παρόμοια εργασία με τέτοια ανάλυση και τόσους Έλληνες επιστήμονες ενωμένους. Το ντοκιμαντέρ δεν έχει απλά ιστορική αξία και επιστημονική, αλλά δείχνει το αποτέλεσμα που μπορούμε να φέρουμε ενωμένοι. Μην ξεχνάτε πως συμμετέχουν 21 ομιλητές και 111 προσυπογράφουν. Όσο για το τελευταίο σας σχόλιο, αναφέρετε «το βασικότερο λάθος μου». Δηλαδή πως έχω κάνει κι άλλα λάθη, αλλά αυτό που αναφέρετε είναι το «βασικότερο». Το ότι οι 2 πλευρές είναι ισοδύναμες κτλ. είναι δική σας εξήγηση, εγώ ποτέ δεν ανέφερα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως υπάρχει η μια πλευρά που μας πλασάρουν προπαγανδιστικά και η άλλη πλευρά η οποία δεν έχει προβληθεί από τα συστημικά ΜΜΕ και το κάναμε εμείς. Το «να το συζητήσουμε» κτλ είναι δικά σας λόγια και δεν αντιπροσωπεύουν εμένα ή το ντοκιμαντέρ. Νομίζω και στα 2 μου ντοκιμαντέρ αυτό είναι ξεκάθαρο. Τα γράφω αυτά προς αποφυγήν παραξηγήσεως και γενικά θα ήταν ηθικό να μη γράφετε κάτι τέτοιο το οποίο δίνει λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινό.. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

 2. Ο/Η Στέργιος Ζυγούρας λέει:

  Διορθώνω δικά μου λάθη και ασάφειες κ. Θειόπουλε:

  1. Ως προς το «γνωστά»: Είναι «γνωστά» ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ, καθόσον η ιστορία του Covid βρωμούσε εξ αρχής ακόμα και μόνο με την απαγόρευση στους γιατρούς να λένε ελεύθερα την επιστημονική τους γνώμη. Στους υπόλοιπους, «δεν θα γίνουν γνωστά» ακόμα κι αν δεμένοι υποχρεώνονται να τα ακούνε 3 φορές την εβδομάδα. Έχουν άρνηση λογικής για διάφορους λόγους. Θεωρούσα λοιπόν βέβαιο και δεδομένο ότι όλοι έχουν ακούσει διαψεύσεις βασικών στοιχείων του κυβερνητικού αφηγήματος διατυπωμένες από επιστήμονες όλου του κόσμου.

  2. Ως προς το βασικότερο «λάθος»: ήταν υπερβολικό, το ανακαλώ ως έκφραση. Εννούσα πρόβλημα τακτικής-σχεδίασης όσων περιλαμβάνονται στο βίντεο.
  Επί της ουσίας επιμένω. Ό,τι παρουσιάζετε δεν μπορεί να θεωρείται «άποψη». Αν π.χ. οι μάσκες και δεν ωφελούν και σε ορισμένες περιπτώσεις βλάπτουν από λίγο έως πάρα πολύ, τότε έχουμε να κάνουμε με εσκεμμένη κατάχρηση της επιστήμης από πλευράς της πολιτικής εξουσίας και ύποπτη -τουλάχιστον- σιωπή της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να λέγεται «άποψη» αυτό που παρουσιάζετε, όταν η άλλη πλευρά ψεύδεται και το ψεύδος της απειλεί την ψυχοσωματική υγεία. Η δική σας πλευρά είναι η «αλήθεια» και το πώς επιλέγετε να το πείτε ήταν επιλογή σας.

  Η παρεξήγηση -θέλω να πιστεύω- έγινε, επειδή εκτίμησα ότι η χλιαρότητα του υπότιλού σας υποβιβάζει το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ και δίνει δικαίωμα επιστημονικής αλήθειας στο κυβερνητικό αφήγημα, πράγμα αδιανόητο. Το «ΠΛΕΥΡΑ» που λέτε, δεν ισοδυναμεί, αλλά μπορεί να εκληφθεί ως «ΑΠΟΨΗ». Εκεί αναφερόταν και το «1+1» της υποσημείωσης στην ισοδυναμία του οποίου δεν χωράνε πολλές «πλευρές» (=απόψεις). Μάλλον το διαβάσατε ανάποδα και σ’ αυτό φταίει και η δική μου σύνταξη.
  Τέλος, ο ίδιος ο τίτλος της ανάρτησης κάνει λόγο για μέθοδο/τακτική ολοκληρωτισμού από την κυβέρνηση που υποδύεται το γιατρό, άρα σχολιάζει γενικευμένα το πόνημά σας στην κατεύθυνση «και λίγα λέτε».
  Τα συγχαρητήρια -κακώς- τα θεώρησα ως ευνόητα και δεν τα ανέφερα. Δεχθείτε τα με καθυστέρηση.
  Καλή συνέχεια.

 3. Ο/Η Κωνσταντίνος Θειόπουλος λέει:

  Σας ευχαριστώ για την απόκριση σας και για τη διελεύκανση των θέσεων σας. Ας μου επιτραπεί να επισημάνω 2,3 πράγματα ακόμα παρακαλώ. Η άρνηση λογικής στην οποία αναφέρεστε, είναι η γνωστική ασυμφωνία. Απλά ας υπάρχει ως πληροφορία για οποιονδήποτε θελήσει να το ψάξει παραπάνω.

  Επίσης ποτέ δεν έχω πει πως παρουσιάζουμε άποψη. Παρουσιάζουμε γνώμη, ο καθένας στον κλάδο του και μάλιστα υποστηριζόμενη από δεκάδες έρευνες. Το πρόβλημα έκφρασης/αποτύπωσης κτλ στο οποίο αναφέρεστε, έχει να κάνει ξεκάθαρα με την ελευθερία λόγου. Κάτι που δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν παίρνει υπόψιν του, είναι πως οταν βγαίνουμε και αναλύουμε τόσο σημαντικά ζητήματα και στη γωνία καραδοκούν τροποποιημένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα σε καταπάτηση άρθων του Συντάγματος και βασικών ελευθεριών όπως αυτής της έκφρασης και της ανάπτυξης προσωπικότητας, καταλαβαίνετε πως το εγχείρημα γίνεται 10 φορές πιο δύσκολο ως προς το τι θα αναφέρουμε και τον τρόπο που θα το επικοινωνήσουμε.

  Επίπροσθέτως να αναφέρω πως ούτε στη γεωμετρία ούτε στην Αρχαία ή Νέα Ελληνική η πλευρά να μπορεί να εκληφθεί ως άποψη. Επαναλαμβάνω πως αυτό θαρρώ πως αυτό έγκειται στο πως προσωπικά το εκλαμβάνετε και όχι το πως πραγματικά το παρουσιάζω.

  Όπως και να έχει δεν υπήρξε κάποια παρεξήγηση προς το πρόσωπο σας! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια προσωπικά και εκ μέρους της ομάδας. Να είστε καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.