Το αργό πετρέλαιο της σύγχρονης οικονομίας είναι τα δεδομένα

Boris Johnson: Data is the crude oil of the modern economy

It takes real effort to conceal your thoughts from Google and if that is true today, in future there may be nowhere to hide. (Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να κρύψεις τις σκέψεις σου από τη Google και αν αυτό συμβαίνει σήμερα, στο μέλλον δεν θα υπάρχει τρόπος για να κρυφτείς).

Δείτε εδώ το βίντεο με ελληνική μετάφραση

Smart cities will pullulate with sensors … but this technology could also be used to keep every citizen under round-the-clock surveillance. … We don’t know who decides how to use that data. (Οι έξυπνες πόλεις θα γεμίσουν αισθητήρες … αλλά αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθείται ο κάθε πολίτης 24 ώρες το 24ωρο. … Δεν ξέρουμε ποιος αποφασίζει πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα).

Digital authoritarianism is not, alas, the stuff of dystopian fantasy but of an emerging reality. (Η ψηφιακή αυταρχικότητα δεν είναι, αλίμονο, η ουσία μιας δυστοπικής φαντασίας, αλλά μιας αναδυόμενης πραγματικότητας).

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019 στον ΟΗΕ. Αναφέρθηκε στο ευεργετικό Brexit και ζήτησε ηθικούς φραγμούς στις λεγόμενες «καινοτομίες» και την δυνατότητα ελευθερίας στην έκφραση, τη διάδοση & την αναζήτηση πληροφοριών μέσω ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης. Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπέρμαχος της Deutsche-EU μίλησε τον επόμενο χρόνο με σοφία:

Στοχεύουμε πιο ψηλά και από τα σύννεφα. Με καινοτομία. Με όραμα. Με ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει στιγμή. Microsoft – Greek Government.

Ο Παύλος Τσίμας μίλησε σοφότερα:

Φυσικά, άλλοι σοφότατοι, όπως ο Στυλιανίδης και ο Λυκουρέντζος τα είχαν πει 12 χρόνια πριν. Αλλά ποιος τους άκουγε τότε;

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Το αργό πετρέλαιο της σύγχρονης οικονομίας είναι τα δεδομένα

  1. Ο/Η Anon λέει:

    https://oaskhths.blogspot.com/2020/12/2019.html?m=1

    Εδώ είναι με υπότιτλους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.