Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο Πολίτευμά του

Σήμερα έχουμε μια σπουδαία εθνική επέτειο. Είναι ξεχασμένη, επειδή το σημερινό έθνος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του 1829. Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

Παραδοσιακά, στις 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν αναφορές του θλιβερού επετειακού γεγονότος του 1831. Η δολοφονία του Καποδίστρια συνεχίζει να μας απασχολεί. Άλλωστε η προσωπικότητά του δολοφονημένου εξακολουθεί να διχάζει και αποτελεί τμήμα του ακανθώδους θέματος «η ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης». Μια αξιόλογη τοποθέτηση στο θέμα έκανε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης. Δεν αποτελεί συνολική εξέταση του ακανθώδους θέματος, αλλά επισημαίνει ορισμένα καίρια στοιχεία για την πραγματική και μοναδική αιτία που χώριζε τις ηγετικές φυσιογνωμίες της επανάστασης: την θέση της πίστης στη διαμόρφωση του πολιτεύματος και στην θεμελίωση της δυνατότητας για τη συνέχεια της Επανάστασης. Ο π. Βασίλειος υποστηρίζει ότι «Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο δια του Σταυρού Σου Πολίτευμα».

Όσα αναφέρει ο π. Βασίλειος για τους σημερινούς επιστήμονες του ψεύδους, ανακαλούν τον πρόσφατο «επιστημονικό» χαρακτηρισμό του Καποδίστρια από μέλος της επιτροπής Greece 2021. Τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» ουσιαστικά τον έκανε ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι ο Καποδίστριας υπήρξε «τύραννος και καταχραστής της νομιμότητας». Με όσα σήμερα βιώνουμε, το συμπέρασμα είναι πώς εδώ και χρόνια την Ελλάδα κυβερνούν οι «δίκαιοι», οι «φιλεύσπλαχνοι» και οι «χριστιανοί» όπως ο Κοραής, που δεν παραβιάζουν στο ελάχιστο τον Εθνικό Καταστατικό Χάρτη. Τα υπόλοιπα είναι έργο των ιστορικών.

Στέργιος Ζυγούρας

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο Πολίτευμά του

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.