Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι τρεις Ιεράρχες για την παιδεία του ελληνικού κράτους

Η υπερκομματική συναίνεση της εικονικής διαφοροποίησης για τον «εξευρωπαϊσμό» της ελληνικής παιδείας καλά κρατεί. Η «παραδοσιακή» Νέα Δημοκρατία αρνούμενη να πει τι ΕΙΝΑΙ ο Βασίλειος, ο Γρηγόριος και ο Ιωάννης του 4ου αιώνα για την παιδεία ενός κράτους που γιορτάζει ήδη τα 200 χρόνια από την γέννησή του, παίζει ένα ακόμα επεισόδιο στο παράπλευρο γήπεδο «είναι / δεν είναι αργία». Μια ιντερνετική αναζήτηση στην μηχανή της google με λέξεις «Τριών Ιεραρχών, Ζαχαράκη»* δίνει σήμερα αποτελέσματα με κυρίαρχο το αρνητικό μόριο «ΔΕΝ»:

«Δεν είναι αργία, αλλά δεν θα γίνουν μαθήματα» είναι ένας από τους πιο συχνούς τίτλους. Άρνηση μετά την άρνηση …και αντίθεση μεταξύ των δυο αρνήσεων. Μια ερμηνευτική απόδοση που στηρίζεται στο εξ. επείγον έγγραφο του υπουργείου παιδείας: «… δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής … Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου … και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν». Γίνεται και θλιβερότερα;

Φυσικά, για την εικόνα αυτή δεν ευθύνεται μόνο το κυβερνητικό κόμμα και τα κόμματα που το αντιπολιτεύονται. Το «τι ζητά» η μέση ελληνική οικογένεια το παρουσιάζει με λαϊκιστικό τερματισμό μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα:

«Σ. Ζαχαράκη για εορτή Τριών Ιεραρχών: Πότε θα φεύγουν οι μαθητές από το σχολείο»

*Αν στην αναζήτηση το όνομα «Ζαχαράκη» αντικατασταθεί από το όνομα «Κεραμέως», τότε το συχνότερο αποτέλεσμα είναι «Αποκαθίσταται η γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Ανοικτά τα σχολεία».

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.