Το βάθος της Ελληνικής προϊστορίας και η μάχη των επιστημόνων

Πόσο παλιά είναι η ελληνική προϊστορία; Ποιοι και γιατί την αρνούνται; Τι δείχνουν τα γραπτά ευρήματα της ελληνικής γλώσσας; Τι δείχνουν τα αρχαιολογικά μνημεία όπως τα κυκλώπεια τείχη; Γιατί στα σχολεία μαθαίνουμε ότι ο κυκλαδικός και ο μινωικός  δεν ήταν ελληνικοί πολιτισμοί; Γιατί αμφισβητείται η ελληνικότητα των Δωριέων;

Ο Γιάννης Παπαζήσης ξετυλίγει ένα μεγάλο κουβάρι, ξεκινώντας από την καταστροφή της Αιγηίδας, ενός προ-κατακλυσμιαίου πολιτισμού, πολύ αρχαιότερου του Αιγυπτιακού, για να φτάσει ως την ετυμολόγηση της λέξης «Έλλάς».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Το βάθος της Ελληνικής προϊστορίας και η μάχη των επιστημόνων

  1. Ο/Η Στέλιος Αλειφαντης λέει:

    Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην εικασία, στην υπόθεση εργασίας, στην ερμηνεία και φυσικά στην τεκμηρίωση όχι μόνο των απαντήσεων αλλά πρωτίστως και κυρίως ότι και η εικασία και η υπόθεση εργασίας και βεβαίως η ερμηνεία είναι στέρεα τεκμηριωμένα !! Αυτό διακρίνει την επιστήμη από παραφιλολογία. Ακόμη και η φιλοσοφική σκέψη βασίζεται στον λόγο, στην συλλογιστική μιας τεκμηρίωσης. Ειδικά σε κοινωνικές επιστήμες όπως η αρχαιολογία, η γλωσσολογία, η ανθρωπολογία κ.α. που ταλαιπωρούνται από αχαλίνωτη κατεστημένη ή μη ιδεολογικοποιηση, πέραν από τις συνήθεις συντεχνιακές και πελατειακές δεσμεύσεις που διέπουν τον ακαδημαϊκό χώρο εδώ και διεθνως, κάποιος που αρθρώνει εναλλακτική προσέγγιση πρέπει να είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένος ακόμη κι όταν θέτει ερωτήματα. Το υπόδειγμα Βέντρις είναι πάντα επίκαιρο!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.