Αθωώνει η μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ το έγκλημα του ελλείμματος του 2009;

Υπόμνηση. Δέκα χρόνια μετά τις “αναγκαίες” για την Ελλάδα structural reforms (διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις). Βασικά ερωτήματα:

Γιατί το 2010 η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ καταργήθηκε και την θέση της πήρε η Ανεξάρτητη -από το Έθνος- Διοικητική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ; Γιατί το επταμελές Δ.Σ. της έγινε στη συνέχεια μονομελές; Ποιοι και γιατί βρέθηκαν πίσω από τους Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Γεωργίου, Ε. Βενιζέλο; Έχει ισόβια ασυλία ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Κι αν ναι, γιατί;

Όλη η διαδρομή του πραξικοπήματος που συνετελέσθη για να μπει η Ελλάδα στα «ευεργετικά» μνημόνια της ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης». Μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 οδήγησε όχι μόνον στα εγκληματικά (και παράνομα) μνημόνια, αλλά και στην διόγκωση του ελληνικού χρέους. Με δυο λόγια: ο γιατρός κλήθηκε να δημιουργήσει την ασθένεια και στη συνέχεια να επιδεινώνει σκόπιμα την υγεία του ασθενή, κατηγορώντας τον ότι αδιαφορούσε για την υγεία του, εκθέτοντας σε κίνδυνο και συνανθρώπους του. Τραγική ειρωνεία: για να νομιμοποιηθούν (;) εκ των υστέρων οι παράνομα δημοσιευμένες εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα, η δημοκρατική Ευρώπη κατήργησε το επταμελές Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, αντικαθιστώντας το από μια μονοπρόσωπη δομή.

Πώς καταργήθηκε κάθε έννοια δικαίου στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες μέσω Βερολίνου και Φρανκφούρτης το 2009 και ποιες φαίνονται να είναι οι κολοσσιαίες ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, του Γ. Παπακωνσταντίνου, του Ευ. Βενιζέλου και του Α. Γεωργίου. Πόσο τυχαίο είναι ότι η ελληνική «κρίση» ξεκίνησε από την στιγμή που οι Γερμανοί της Eurostat θυμήθηκαν τα swap του Σημίτη; Οι ιθύνοντες Ευρωπαίοι και κυρίως τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ γνωμάτευσαν πως οι Greeks -εκ φύσεως τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες- δολίευσαν τα οικονομικά στοιχεία το 2001 (Greek Statistics) για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ. Πάλι καλά που δεν κατηγόρησαν τους Έλληνες πως όλοι μαζί ως λαός διαπραγματεύτηκαν με την Goldman Sachs τις συμφωνίες ανταλλαγής χρηματοοικονομικών προϊόντων μελλοντικής εκπλήρωσης που το 2001 απέφεραν στην Ελλάδα λογιστικά έσοδα € 2,4 δις.

Η συνέντευξη (Αύγουστος 2016) είναι του Νίκου Λογοθέτη, αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κατά την επίμαχη περίοδο, στον δημοσιογράφο Θανάση Γκόρδη.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.