Έμφυλες ταυτότητες & Υπερήφανη ΕΡΤ

Αν η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είχε εξοργιστεί με τον τρόπο που ο Α. Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ το 2013, είναι ώρα να αναζητήσουμε όλοι τον λόγο για τον οποίο ο Α. Τσίπρας την ξανάνοιξε. Γνωρίζουμε ότι η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας του Athens Pride; Ότι τα χρήματα της υποχρεωτικής εισφοράς υπέρ ΕΡΤ διαφημίζουν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ανεστραμμένο -πλέον- σύμβολο αυτού που στον τότε πολιτισμό χαρακτηριζόταν «κιναιδισμός»; Ντροπή=Καμάρι, Υπερηφάνεια. Έληξε η χρησιμότητα της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας. Ακούμε πλέον για την έκφυλη Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα. Γιατί οι απόγονοι των νεωτεριστών του 19ου αιώνα κατεδαφίζουν το δόγμα τους «η Ελλάδα του 1833 στηρίχθηκε στο αρχαιοελληνικό πνεύμα ελευθερίας-δημοκρατίας επειδή στο ίδιο στηρίχθηκε προηγουμένως η δυτική διανόηση;»

Οι δεκατρείς ομόγνωμοι που συζητούν για τα δημοκρατικά δικαιώματα δείχνουν μια διοργάνωση υπό πίεση αλλά και σε απόγνωση. Πίεση δείχνει το χρονοδιάγραμμα. Athens Pride, συνέντευξη του Τσίπρα στο Antivirus, νομοσχέδιο διόρθωσης φύλου, πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπορεί να συνέπεσαν τυχαία με τις «έμφυλες ταυτότητες» στην ΕΡΤ. Απόγνωση δείχνει η (και ομολογημένη) αποτυχία της πρώτης προσπάθειας να εμφανιστεί η δυτική «πρόοδος» ως ένας ακόμη λυτρωτής των ημιμαθών, μειονεκτικών και οπισθοδρομικών Ελλήνων. Έτσι, οι ιθύνοντες ανέλαβαν την διοργάνωση μιας συζήτησης στην ΕΡΤ υπό το πνεύμα «με λένε κοινωνικό φύλο και τα πήγα καλά στην πρώτη μου εμφάνιση στα σχολεία».

Έξι χρόνια μετά την ενημέρωση του Γ. Αλαφούζου-ΣΚΑΪ περί της «εθνικής ταυτότητας» η «δημόσια» ΕΡΤ έρχεται να ενημερώσει τους Έλληνες για την «ταυτότητα φύλου«. Δεν υπάρχουν πια «άντρας και γυναίκα» από την φύση για τον νομικό μας πολιτισμό (όπως μεταδίδει το κυβερνητικό φέουδο στην Ελλάδα). Ο νομικός μας πολιτισμός προόδεψε και η επιστήμη ανακάλυψε ότι αυτός πρέπει να στηρίζεται στο «κοινωνικό φύλο», στο οποίο είσαι ό,τι δηλώσεις ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή, το Σύνταγμα (με το οποίο δόθηκε σφοδρή μάχη εναντίον της «παράδοσης») κρίθηκε απαρχαιωμένο, επειδή ο ΟΗΕ, η ΟΥΝΕΣΚΟ και η Κομισιόν αποφάσισαν να διορθώσουν την φύση βάσει «επιστημονικών» κριτηρίων. Βέβαια τα κριτήρια αυτά είναι για περισσότερα γέλια από το ότι ο Ανδρούτσος είχε μεταβαλλόμενη εθνική συνείδηση και το Πατριαρχείο ανθελληνική συνείδηση, αλλά το θέμα είναι σοβαρό. Και προς αποφυγήν άσκοπων διαξιφισμών πρέπει να πούμε: Κατά πρώτον οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στη συζήτηση της ΕΡΤ, αλλά και οι πολιτικοί & επιστήμονες έχουν σοβαρά ελαφρυντικά. Έχουν παρασυρθεί από αυτό το οποίο καταλογίζουν στους απέναντι. Έλλειψη ενημέρωσης και σύγχυση, σκόπιμα προκαλούμενη από την πηγή που αρδεύει τον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και τις Εθνικές κυβερνήσεις.

Ο υλιστικός τρόπος αντίληψης ορίζει την ελευθερία με τρόπο αντίθετο της χριστιανικής πίστης και πολλών άλλων δογμάτων. Η ανθρώπινη επιστήμη έχει διαψεύσει τον πυρήνα του υλισμού, κάτι που αρκετοί αγνοούν. Άρα το πρόβλημα ξεκινάει όχι από την πίστη του καθενός, αλλά από την αμετακίνητη θέση του ενάντια στη λογική. Στηριζόμενοι στο δόγμα του ταυτόχρονου θανάτου της ψυχής με τον θάνατο του σώματος, οι οπαδοί της νεωτερικότητας δέχονται για ορισμό της ελευθερίας την απελευθέρωση του σώματος από το πνεύμα. Άρα, νομοθετούν για να οργανώσουν μια Πολιτεία πάνω στον άξονα που λέει «είμαι ελεύθερος όχι μόνον να διαθέσω, αλλά και να ορίσω το σώμα μου κατά βούληση, ακόμα και στα θεμελιώδη, όπως το φύλο». Έτσι, δέχθηκαν εύκολα ποιο πρέπει να είναι το κοινωνικό πρότυπο, το οποίο και πρέπει να διδαχθεί. Εξαίρεση θεωρούν όσους δέχονται την βιολογική ταυτότητα του φύλου τους ως φυσική και μοναδική.

Ο Κ. Καραΐσκος έκανε ένα ωραίο λογοπαίγνιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, χορηγό του School Pride και σημείωσε ορισμένες παραμέτρους προβληματισμού και αντιφάσεων. Προεκτείνοντας το πικρό του λογοπαίγνιο, μπορούμε να πούμε ότι με την αφορμή του athens pride, του antivirus Τσίπρα και της έμφυλης ΕΡΤ, το Υπουργείο Παιδείας αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως Ministry of EduPride. Έτσι κι αλλιώς, η αφαίρεση του «έθνους» από τον τίτλο του και η επιμονή στην ιστορική κουκουβάγια κάνουν την διασκευή αυτή αρκετά ρεαλιστική. Ο αριθμός 13 στους συνομιλητές της ΕΡΤ πρέπει οπωσδήποτε να αποδοθεί στην τύχη (δεν συνυπολογίζουμε την ανήλικη μαθήτρια που παρευρισκόταν με την μητέρα και την καθηγήτριά της, περιλαμβάνουμε όμως την οικοδεσπότρια-δημοσιογράφο που είχε βγάλει το πόρισμα πριν αρχίσει η συζήτηση και δέχθηκε να παίξει έναν ρόλο αυτοταπείνωσης. Η πίεση είναι κακός οδηγός και τα λάθη είναι μοιραία. Μια μόνον κραυγαλέα αντίφαση θα σημειώσουμε: ενώ όλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το «στερεότυπο» (ιδεοληπτικό σύνδρομο) «αγορίστικα-κοριτσίστικα παιχνίδια», παραδεχόμενοι έτσι την ύπαρξη δυο φύλων ανεξάρτητων από την ανθρώπινη βούληση, δηλώνουν όλο χαρά ότι τα φύλα που είναι «ελεύθερος» να υιοθετήσει ο άνθρωπος, δεν είναι δυο, αλλά πολύ περισσότερα.

Ένα τελευταίο ερώτημα. Αν η πρόσφατη ανακάλυψη του «κοινωνικού φύλου» είναι τόσο τεκμηριωμένη και τόσο αδιαμφισβήτητη, τότε πώς εξηγείται ο περιορισμός της αντίθετης άποψης στο 0%; (δεκατρία-μηδέν το σκορ στους συνομιλητές των «δικαιωμάτων»). Παραλλαγή του ερωτήματος: αν οι καλεσμένοι δέχονται να συμμετάσχουν με τόση ευκολία σε μια τόσο στημένη συζήτηση, τότε πόσο σίγουροι αισθάνονται με τις πεποιθήσεις τους; Το ίδιο ερώτημα με αντίστροφη φορά: Αν το «κοινωνικό φύλο» είναι η τελευταία μεγάλη εξαπάτηση της δυτικής «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τότε πόση εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Δεν πρέπει τουλάχιστον να δούμε ποιος κινεί τα νήματα;

Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται. Τάδε έφη ο Ιωσήφ Γκαίμπελς, Υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ. Επαναλαμβάνουμε: και οι καλεσμένοι της ΕΡΤ ανήκουν στα θύματα της προπαγάνδας.

Στέργιος Ζυγούρας

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Έμφυλες ταυτότητες & Υπερήφανη ΕΡΤ

  1. Παράθεμα: Έμφυλες Ταυτότητες & Άδηλες Σκοπιμότητες | Το καραβάκι της ιστορίας

  2. Ο/Η Εκ(λέκ)τορας λέει:

    Μπορεί ο Τσακαλώτος να μην τα κατάφερε στα οικονομικά, παρηγοριέται όμως ότι θα τα καταφέρει στα «οικογενειακά»

  3. Ο/Η Εκ(λέκ)τορας λέει:

    Μπορεί φέτος η Κωνσταντοπούλου να μην βγάζει λόγο στους ΛΟΑΤΚΙ ως Πρόεδρος της Βουλής, όμως η Αννέτα ανέλαβε να βγάλει μια πιο θετική εικόνα από το να έβλεπαν τον ίδιο τον βιοεπιστήμονα Βούτση! Γιατί αφήνουν τον μουστάκια Γαβρόγλου και δεν κάνουν κατ’ ευθείαν τον Σαπουντζάκη Υπουργό Παιδείας, δεν το καταλαβαίνω.

  4. Ο/Η STERGIOS SMIRLIS λέει:

    Θα ζητήσω όπως το αρχείο της ΕΡΤ μεταφερθεί στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού και θα απαιτήσω όπως οι Λογαριασμοί ΔΕΗ να μην συμπεριλάβουν την ΕΡΤ. Κρίμα τον αγώνα που κάναμε να παραμείνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ η ΕΡΤ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.