Αριστοτελικά αποτυπώματα εις τον Άθωνα (μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης)

aristotle-athos«Ο Άθως πόλος έλξεως διά τον Αριστοτέλη και άλλους φιλοσόφους», «Οι αρχαίοι φιλόσοφοι με προεξάρχοντα τον Αριστοτέλη εις τον τοιχο-γραφικόν διάκοσμον του Αγίου Όρους», «Ο Αριστοτέλης ως εκπρόσωπος της κλασσικής αρχαιότητας εις τας Αγιορειτικάς βιβλιοθήκας με επικεφαλής την Ιβηρητικήν» είναι τρεις από τις ενότητες της βαρυσήμαντης μελέτης που θα παρουσιάσει στην Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας άγνωστα έως τώρα στοιχεία για τον μεγάλο Μακεδόνα φιλόσοφο, ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης.

Ο Αγιορείτης μοναχός είναι προσκεκλημένος ομιλητής της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Χαλκιδικής (ΙΛΕΧ) και του παραρτήματός της, του Κέντρου Αριστοτελικών Ερευνών και Μελέτης των Αρχαίων Σταγείρων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αριστοτέλεια 2016». Η ομιλία του με θέμα «Αριστοτελικά αποτυπώματα εις τον Άθωνα» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 12/12/2016, στις 18.30 στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

«Η πολυσέλιδη μελέτη και επετειακή ομιλία του λόγιου Αγιορείτου Μοναχού Γέροντα Μαξίμου Ιβηρίτου είναι πρωτότυπη, εξόχως ιστορική και λίαν ενδιαφέρουσα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΙΛΕΧ δρ. Ιστορίας και πρώην βουλευτής κ Βασίλης Ν. Πάππας, τονίζοντας «ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια πολύτιμα στοιχεία τα οποία συνδέουν τον Αριστοτέλη με τον Άθω και το Άγιον Όρος». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.