«Για να υπάρξει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει γάμος». Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, μάθημα Θρησκευτικών (μ. Πειραιώς Σεραφείμ)

Για να υπάρξει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει γάμος. «Γάμος» Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ελληνικής Πολιτείας δεν υπάρχει. Αν η Εκκλησία μετατραπεί από ΝΠΔΔ, που είναι σήμερα, σε ΝΠΙΔ, όπως αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι επιθυμούν, τότε το ίδιο θα γίνει και για τις μουσουλμανικές Μουφτείες της Θράκης. Αυτό σημαίνει κατάργηση της υποχρέωσης του ελληνικού κράτους να ορίζει τους μουφτήδες της Θράκης. Τότε, οι μουφτήδες της Θράκης θα ορίζονται από το Τουρικό και όχι από το Ελληνικό κράτος, άρα θα ξεκινήσει η αυτονομία (τουρκοποίηση) της Θράκης. Ως προς την πρόταση που έγινε για τα Θρησκευτικά: Η μετατροποπή του μαθήματος των Θρησκευτικών ισοδυναμεί με στοχευμένη επίθεση κατά του χριστιανισμού.

Τι είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το περίφημο θέμα «χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους» και για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία:

  • Οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι απόλυτα διακριτοί, παρά το ότι, ιστορικά, ο ελληνικός πολιτισμός και το νομικό σύστημα στηρίζονται πάνω στο χριστιανικό οικοδόμημα.
  • Η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι Εβραϊκές κοινότητες και οι τρεις Μουσουλμανικές Μουφτείες της Θράκης.
  • Η «ιδιωτικοποίηση» της ορθόδοξης πίστης ισοδυναμεί πρακτικά με την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης ως προς τη σχέση του Ελληνικού κράτους με τις Μουσουλμανικές κοινότητες της Θράκης.
  • Γιατί το κράτος έχει συμβατική υποχρέωση μισθοδοσίας του κλήρου; Επειδή το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας πέρασε στο ελληνικό κράτος το 1833.
  • Η μετατροποπή του μαθήματος των Θρησκευτικών ισοδυναμεί με στοχευμένη επίθεση κατά του χριστιανισμού. Το ομολογιακό μάθημα μουσουλμάνων, ιουδαίων και ρωμαιοκαθολικών παραμένει κατοχυρωμένο, ενώ τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε μάθημα ομολογιακό προς την αθεΐα και στον συγκρητισμό.

Ενορία εν δράσει…, 24-10-2016 (το πλήρες βίντεο εδώ)

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.